Hvad er Virtual Reality

Virtual Reality, forkortet VR, er en teknologi, som kan skabe en meget livagtig virtuel verden i 3D ved hjælp af en computer og specielle Virtual Reality-briller. 

De ligner dykkerbriller, hvor glasset er erstattet af en indbygget skærm, der kan vise indhold fra fx en computer.

Hvad kan man bruge VR-briller til?

VR-briller er primært udviklet til film og spil, så du i stedet for at styre en hovedperson pludselig selv er hovedpersonen i et spil. 

Der vil dog være mange andre områder end underholdning, hvor teknologien kan udnyttes – fx ved museumsbesøg, til undervisning, flysimulation, lægevidenskab, hos ejendomsmæglere og til at møde venner over Facebook.

Teknologien har været kendt i årtier, men først nu er teknologien blevet så god og virkelighedstro, at der ikke er en følelse af forsinkelse imellem de bevægelser du foretager i virkeligheden og inde i den virtuelle verden

Kort fortalt

Jeg har fulgt VR teknologien i mange år og da de første virtual reality headsets kom på markedet den 5 april 2016 indkøbte jeg et headset privat.
Siden det blev købt har jeg haft mere end 100 personer til at teste mine nu 120 forskellige spil og oplevelser.
Der har været personer i alderen 12-72 år i VR og deres respons er blevet brugt til at blive bedre til at tilbyde den enkelte person den rette oplevelse uden ubehag.

 

En af mine ønsker med VR Leg i fremtiden er at kunne tilbyde oplevelser for flere personer på en gang (multiplayer) samt at få udbredt viden og mulighederne med VR ikke kun som et underholdningsprodukt, men også som et terapeutisk redskab.
Mit fokus er at alle skal have mulighed for at få en god oplevelse i Virtual Reality uanset førlighed eller andre forhindringer.

Anders Aussenthal
Stifter af VR Leg